Zaterdag 8 maart speelden de dames van Sietsema Highlanders thuis tegen de Groene Uilen. Deze tegenstander werd vorige week verslagen, na een slechte start maar een goede finish.De thuisploeg was er zeer op gebrand om het team ook voor het thuispubliek te verslaan.

Coach Neggers beschikte zaterdag over 8 inzetbare speelsters en de bank zat ook gezellig vol. Gestart werd met Wildeboer-Van Tamelen, Haaksema, Pieterman, Dolfing en Neggers. Het 1e kwart was vorige week niet al te best, deze week werd er beter begonnen. Na de sprongbal noteerde Wildeboer-Van Tamelen het 1e punt op het scorebord dmv een vrije worp. In dit kwart gingen de scores over en weer. Riepma noteerde 4 punten en Pieterman schoot van afstand met scherp. Eindstand van het 1e kwart: 15-12.

De mooiste score van deze wedstrijd kwam op naam van jeugdspeler Riepma, die trouwens volgend jaar als vaste speelster in de selectie wordt opgenomen. Na een break volgens het boekje en prachtige pass van Sijbolts maakte Riepma het een-tweetje vakkundig af met een lay-up. De verdediging ging in dit kwart steeds beter lopen. Inside konden de Groene Uilen zeer weinig gedaan krijgen. De meeste punten, en dat waren en slechts 7, kwamen van buiten. Daar zetten de thuisspeelsters 20 punten tegenover. Inside werd de ring goed gevonden door Dolfing en Haaksema. Neggers sloot het 2e kwart af met een 3-punter, stand 35-19.

In de rust had coach Neggers niet veel meer te vertellen dan zo door te gaan, en niet té frivool gaan spelen. En dat deden de dames dan ook. Het 3e kwart was voor de Sietsema Highlanders altijd een moeilijk kwart. De boel wilde nogal eens inzakken. Vorige week werd daar voor het eerst mee afgerekend en na deze wedstrijd lijkt de hobbel genomen. De verdediging stond als een huis. Had Wildeboer-Van Tamelen in het begin van de wedstrijd nog wat moeite om het netje te vinden, in het 3e kwart was dat verleden tijd. Schoten, veel inside moves, echt alles was raak. Eindstand van dit kwart: 61-33.

Het maakte deze wedstrijd weinig uit wie er met wie in het veld stond. Speelsters wisten elkaar te vinden, er zat snelheid in de bal en posities werden goed overgenomen. Het 4e kwart werd niet veel meer gescoord. Eindstand van deze wedstrijd: 68-40.

Met nog 1 thuis- en 1 uitwedstrijd te gaan staan de dames van Sietsema Highlanders op de 5e positie. Dit is gezien de bezetting dit jaar een prima resultaat.

Volgende wedstrijd is op zaterdag 15 maart om 19.30 in sporthal De Mencke in Uithuizen. Tegenstander is dan Penta uit Drachten.